top of page

DR.NALTA AESTHETIC INSTITUTE

Microneedling/Microbotox

Microneedlinh är en ansiktsbehandling med mikronålar ( 0,5-3,0 mm) som skapar mikroskopiska kanaler i din hud och skapar en mindre inflammation. Detta stimulerar din egen kollagenproduktionen samt elastin som tillsammans med hyaluronsyra stramar upp din hud och reducerar fina linjer och rynkor. För bästa resultat bör du göra en kur om minst 3-4 behandlingar med 2 veckors mellanrum. Den här behandlingen minskar även porstorlek, behandlar acneärr samt gör din hudton jämnare.

Microbotox - booster
Behandgen ges genom microneedling.
Vill du ha slätare och mjukare hähud, minskade porer samt ökad lyster? Eller botoxeffekt och fräschare hy utan någon stelhet?


Microbotox är en ansiktsbehandling som dämpar farten på oönskad åldrandets negativa påverkan på huden. Den är en kombination av botox som blandas med en vitamincocktail innehållande aktiva ingredienser i form av vitaminer, aminosyror, koenzymer, nukleinsyror och hyaluronsyra. Vi använder oss av en liten mängd utspädd botulinumtoxin (Botox). Blandningen stämplas in i mellersta hudlagret med hjälp av små tunna nålar. Microbotox ger en utslätande effekt utan någon stelhet. Medan vitamin Cocktailen får huden fukt, mer lyster och elasticitet. Botox styr vanligtvis de djupa musklerna men med Microbotox-behandling påverkas de muskeländarna som fäster mot hudlagret. De muskler har i uppgift att reglera hudens porstorlek, fina linjer, svett och oljeproduktion.

Sammantaget har botox en gynnsam effekt på talgkörtlar (oljekörtlar), blodkärl och hudstruktur. Microbotox blockerar de fina musklernas verksamhet som leder till mindre porer, vilket resulterar att huden får åtstramande effekt, fina linjer/rynkor minskas och ansiktet får ett markant lyft. Samtidigt som hudens svettproduktion avtar och huden får en fin icke-oljig och matt utseende. Botox har förmågan att hämma p-faktorn (faktorn som orsakar inflammationer vilka leder till uppkomst av akne)


Effekten av microbotoxbehandlingen uppstår efter 1 - 2 veckor. Håller mellan 2- 3 månader, lite kortare tid än traditionell Botox effekt som injiceras i muskeln, eftersom den stämplas in ytligt på huden.

bottom of page