top of page

DR.NALTA AESTHETIC INSTITUTE

HIFU

Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud (HIFU) är en icke kirurgisk behandling för att strama åt lös hud på ansikte och kropp eller för att reducera fett.

Vanliga behandlingsområden är:
Hals, Dubbelhaka, Panna, Kinder, Kropp
De flesta ser resultat omgående direkt efter behandlingen. Dock får man vänta 2-3 månader innan man ser det slutliga resultatet.
För de allra flesta räcker det med en behandling, men behöver/vill man göra en till behandling kan man göra det tidigast efter 4 månader.

VEM KAN GENOMGÅ HIFU?
HIFU fungerar på alla hudtyper, både på män och kvinnor.

Du kan INTE genomgå HIFU behandling om du:
Är gravid eller ammar
Har metallimplantat eller syntetiska implantat i området
Har elektriska implantat (pacemaker)
Gjort botox eller fillers i området (bör vänta 2 veckor)
Har aktiv hudsjukdom och öppna sår.Har epilepsi
Äter blodförtunnande mediciner ( risk för blåmärke)
Intag av kaffe eller andra drycker innehållande koffein innan behandling rekommenderas inte.
Känsliga personer kan ta 1 gram paracetamol 30-60 minuter innan behandling.
HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?
Precis när ultraljudsenergin går ner i huden förekommer ofta en känsla som indikerar att kollagenproduktionen sätts igång. Känsligheten varierar från person till person och en del skulle beskriva det som en varm stickande känsla. En del tycker att det gör lite ont, men inget man inte kan stå ut med. Intensiteten är något som läkaren kan styra, så det går att dra ner på den om det skulle kännas för mycket. Efteråt kan det förekomma en känsla såsom vid blåmärke, men är övergående.
HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
De flesta behöver bara en behandling, men beroende på hudens elasticitet, ålder ( över 55 år), kollagenproduktion och andra individuella faktorer så svarar man olika på behandling. Det kan då ibland behövas mer än en behandling efter tidigast 4 månader
Boka

bottom of page